НОВИНИ

Национален парк "Пирин" обяви конкурс "През девет планини в десета"

За втора поредна година Дирекция "Национален парк Пирин" организира конкурса "През девет планини в десета". Основната идея на инициативата е да се покажат завладяващите красоти на Пирин планина и съхранената дива природа в националния парк.

bnt avatar logo
от БТА
10:23, 19.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
национален парк пирин обяви конкурс девет планини десета

Конкурсът е насочен към всички, без ограничение във възрастта. Всеки участник може да изпрати 3 фотографии, 3 рисунки и есе в срок до 15 октомври 2018 г, съобщи Николина Ангелинина - експерт в дирекцията на парка.

Участниците, които ще се състезават в трите категории - рисунка, фотография и есе, ще бъдат оценени с гласуване онлайн във Фейсбук страницата на парка с харесвания под всяка публикация. Срокът за гласуване е 31 октомври.

Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове, ще бъдат класирани на призовите места и ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди.

Награждаването ще се състои на 8 ноември 2018 г. в Посетителския информационен център на Национален парк "Пирин" в Банско, когато ще се състоят заключителните мероприятия за отбелязването на 56-та годишнина от създаването на парка.

В специално създаден албум във Фейсбук страницата на посетителския център и на сайта на парка ще бъдат публикувани всички снимки, рисунки и есета по реда на тяхното получаване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха Андрей Новаков за главен преговарящ по кохезионната политика на ЕС
Избраха Андрей Новаков за главен преговарящ по кохезионната политика на ЕС
Без чалга и твърд алкохол по време на тазгодишната тарла в Русе
Без чалга и твърд алкохол по време на тазгодишната тарла в Русе