НОВИНИ

Националистически движения протестираха срещу бежанците

Тази вечер в София, Варна и Ямбол националистически движения излязоха на протест срещу бежанците. Поводът, според организаторите им, са недостатъчните, мерки на властите за справяне с нелегалната миграция. Те искат центровете за бежанци да бъдат закрити и границите за тях да бъдат затворени. Картината е на живо от площад "Св. Неделя". Възможно е по-късно да има временно затруднение на движението по булевард "Мария Луиза" до "Лъвов мост".

bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 21.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
СОФИЯ

В София шествие от около 400 души тръгна от площад Св. Неделя до Лъвов мост. Организаторите заявиха, че мерки на властите за справяне с нелегалната миграция не са достатъчни. Те настояват центровете за бежанци да бъдат закрити и границите за тях да бъдат затворени. Няколко бомбички бяха взривени покрай джамията. Протестът мина при сериозно полицейско присъствие, без инциденти.

;
ЯМБОЛ

Стотици излязоха на протест в Ямбол срещу намерението за откриването на бежански център до елховското село Бояново. Протестното шествие беше провокирано от новината, че ще се изгражда бежански център с фургони от затворен тип. В сряда правителството прехвърли собствеността на казармите в Бояново от Министерството на отбраната към областната управа, за да се изгради инфраструктура за поставяне на 500 фургона.

;
ВАРНА

Протестиращите във Варна излязоха на площад "Независимост" със знамена и плакати и поискаха засилено полицейско и военно присъствие по нашата граница. Според хората тя е застрашена, тъй като нелегалните лица я преминават, без да срещат никакъв отпор. Събралите се заявиха, че са против даването на статут на бежанци на хора, които безконтролно нахлуват в страната ни. Организаторите във Варна предвиждат протести всеки петък, ако правителството не обърне внимание на исканията им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно обвинение за палежа на „Тютюневите складове“
Окончателно обвинение за палежа на „Тютюневите складове“
Отново блъснати на пешеходна пътека в Пловдив
Отново блъснати на пешеходна пътека в Пловдив