НОВИНИ

Националният съвет на БСП заседава

Националният съвет на БСП заседава в централата на политическата формация. На влизане част от участниците посочиха, че ще се обсъждат различни актуални теми, като ситуацията в енергетиката и ситуацията с отстраняването на заместник-председателя на парламента Валери Жаблянов.

bnt avatar logo
от БТА
13:00, 24.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
националният съвет бсп заседава

Бившият председател на БСП Михаил Миков отбеляза, че трябва да се обсъди стилът и методът на работа, начинът, по който се вземат решенията и по който се изпълняват, а също и своевремеността на реакцията, която трябва да стигне до хората.
Бившият дългогодишен народен представител Янаки Стоилов посочи, че депутатите на БСП трябва да предприемат поредица от действия за изслушване на ръководството на финансовия надзор, на енергийния регулатор, на ДАНС и по никакъв начин да не се допускат неясни сделки.
Той посочи, че оставката на министъра на енергетиката не решава проблема. Стоилов смята, че въпросът с фашизма и антифашистката дейност трябва да бъде продължен в парламента. Ако се атакува с основание Луковмарш или всички прояви на фашизъм, не можеш да отричаш действията, които са санкция на фашизма, коментира той.

Друг бивш депутат - Георги Божинов коментира, че щом чехите искат да продават и няма надежден купувач, държавата може да изкупи обратно активите. По отношение на декларацията, в която се засяга дейността на Народния съд, Божинов смята, че в БСП има две тенденции. Това, което Жаблянов е засегнал с речта си е, че партията все още има способност да има историческо съзнание, собствена политическа битност, смята Божинов. Другата тенденция, проявила се в партията, според него, е безхарактерно приспособяваща се към ситуацията и към това, което й предлага денят и моментът. Божинов смята, че тези две тенденции не могат да се помирят и едната трябва да "загине".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Ага“ - българският филм в основната програма на Берлинале
„Ага“ - българският филм в основната програма на Берлинале
Движението на прохода Шипка е затруднено
Движението на прохода "Шипка" е затруднено