НОВИНИ

Назначени са 934 нови полицаи, съобщи вътрешният министър

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че 934 полицаи вече са назначени, с което правителството спазва заложеното в управленската програма и предизборната програма на ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БТА
13:12, 23.08.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
назначени 934 полицаи съобщи вътрешният министър

Министърът изрази увереност, че до края на годината ще бъдат назначени още служители на реда и те ще бъдат насочени към малките и средните населени места.

Министърът уточни, че по данни за периода май - началото на август в дирекция "Жандармерия" са назначени 245 души, в Главна дирекция "Гранична полиция" - 129, и в СДВР и областните дирекции на МВР - 560 служители.
Той информира, че утре в Асеновград ще бъде възстановено районното полицейско управление.

Министърът посочи, че трябва да бъдат увеличени заплатите не само на служителите на МВР, но и на целия сектор "Сигурност" и увери, че се търсят начини за това. На 12 септември ще заседава НСТС и темата ще бъде дискутирана.

В отговор на въпрос министърът съобщи, че над 30 на сто от повече от 160 услуги, предлагани от ведомството, вече са електронизирани. Вече има подобрения в КАТ и опашките там намаляват, изтъкна министърът и добави, че се очаква все още допълнителните средства в размер на близо 2,5 млн.лева за довършване на проекта за КАТ - София, и мултиплицирането му за останалите пунктове в големите градове в страната.

По темата за обществената поръчка за поддръжката на телефон 112 министърът каза, че временно я е спрял, защото е бил намерен дефект в нея. Това беше основанието, защото се усещам притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор, коментира министърът. Той съобщи, че има увереност, че ще бъде постигната оптимална цена за поддръжката и допълни, че до половин-един месец ще се стигне до договор, а новите две функционалности на системата ще са факт след това.

Министър Радев посочи още, че от над 600 000 обаждания на телефона през последните месец и половина само около 130 са били сбъркани, а фирмата продължава с поддържането на системата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на годината може да отпаднат 12 хартиени удостоверения
До края на годината може да отпаднат 12 хартиени удостоверения
85 500 евро бяха задържани на Митница Аерогара София
85 500 евро бяха задържани на Митница Аерогара София