НОВИНИ

Нено Димов: Кой стои зад гърба на Лозан Панов?

Кой всъщност дава смелостта и силата и стои зад гърба на г-н Лозан Панов, за да атакува фронтално институцията на министър-председателя в България? Това попита задочно в студиото на "Денят започва" председателят на Института за дясна политика Нено Димов.

Калин Дацов
от Калин Дацов
07:55, 28.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
нено димов стои гърба лозан панов

По думите му, ако се даде отговор на този въпрос, ще излязат наяве причините, поради които се търси дестабилизация на страната в момента. Нено Димов каза още, че до преди година, при процедурата при избор на председател на ВКС, Лозан Панов е бил "по-скоро плашлив, отколкото смел". По този повод, според Нено Димов, има намеса на съдебната власт в изпълнителната.

Председателят на Института за дясна политика заяви, че има морален натиск от страна на парламента към състава на ВСС да се разпусне. По думите му докладът на ЕК показва, че съдебната система не работи.

До голяма степен и ВСС и състоянието на цялата съдебна система е производно от решенията на политическата класа в България, заяви социологът Живко Георгиев. Допълни, че ВСС и състоянието на цялата съдебна система е производно на решенията на политическата класа в България. Има политически чадър над влиятелни магистрати и правен чадър над влиятелни политици. България се управлява от 100-ина човека, заяви Георгиев.

Нено Димов каза, че няма политически инструмент управляващите да искат оставката на ВСС, можело е да го направят само с гласуваните промени в Конституцията. Според него ГЕРБ е постигнал възможната промяна в основния закон. Ако приемем, че рибата се вмирисва откъм главата, това, което намирисва откъм ВСС върви към трупен аромат, констатира Димов.

Според Живко Георгиев законът за борба с корупцията също не се е е случил и не вижда как ще заработи превенцията на корупцията. За него е повече от ясно, че и в трите власти има влиятелни фактори, които работят срещу неслучването на борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И на децата най-тежко им е в понеделник
И на децата най-тежко им е в понеделник
Прахосмукачки за изрядни данъкоплатци в Търговище
Прахосмукачки за изрядни данъкоплатци в Търговище