НОВИНИ

Интерпол издирва непълнолетна булка беглец

16-годишно момиче избяга в Германия с приятеля си, за да се спаси от сватба, която не желае. Случаят стана известен, след като снимката на Малина Димитрова се появи на страницата на Интерпол за международно издирване.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
15:25, 27.10.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Историята започва от варненското село Близнаци, където има само две ромски семейства. Тук Малина живеела на квартира с глухонемите си родители. Момичето се влюбва в 17-годишния Алдин. За да избегне бъдещата сватба с друг, като завършва учебната година през лятото Малина избягала в Германия заедно с Алдин, където живее неговата майка.

Димитър Димитров - кмет на село Близнаци: „Тя още като е била малка са вземали пари, за да бъде омъжена за някакво момче, но родителите не са я опазили и сега тези, които са дали парите по всяка вероятност си ги търсят".
;

След изчезването на Малина родителите ѝ напускат квартирата си в Близнаци. Сега в селото живее бабата на Алдин. Тя отрича Малина да е била продадена на друг мъж. Твърди, че влюбените са заедно отдавна.

И двамата са непълнолетни и въпреки това успяват да напуснат страната. Малина Димитрова е обявена за общодържавно издирване, по данни на полицията във Варна. Издирва се и от Интерпол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избягалите жени от Ислямска държава спечелиха наградата Сахаров
Избягалите жени от "Ислямска държава" спечелиха наградата "Сахаров"
Валония склони за СЕТА
Валония склони за СЕТА