НОВИНИ

Незаконна сеч в Западен парк

Незаконна сеч в Западен парк в София. Двама бракониери са били заловени с каруци, натоварени с прясно изсечени дървета. На нарушителите са съставени актове, а каруците, заедно с товара били конфискувани. Екипът ни днес се натъкна на нова незаконна сеч в Западния парк.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
21:02, 29.01.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Масовата незаконна сеч в Западния парк в София отдавна не е новина за хората от квартала, нито пък за районната администрация.

"Някой ходят и без каруци, пращат и деца да мъкнат макар и дребни дървета, изобщо става по всякакъв начин", каза Иван Чакъров.

Бракониерите всъщност са хора от ромската махала, която е близо до парка, а с изсечените дървета те се отопляват през зимата. И въпреки че двама от тях са били задържани, при проверка на екипа ни днес в Западен парк се натъкнахме на група младежи, които със секири и електрически триони изсичаха дървета. При вида на камерата ни обаче избягаха.

Изводът от проверката на екипа ни е, че въпреки санкциите, незаконната практика продължава.

"Лошото е, че първо това е кражба, второ, че нанасят щети по Западния парк. Ние затова искаме по улица "Суходолска", "Стамболийски", по улица "Западна" да бъдат поставени камери."

Според кмета видеонаблюдението ще спре набезите, тъй като по този начин каруците ще бъдат видени от полицията, а нарушителитеще бъдат заловени и санкционирани. Районната администрация работи съвместно с полицията по проблема, но според кмета Иван Чакъров санкционираните са едва 10% от общия брой на нарушителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меглена Кунева е номинацията на Реформаторския блок за просветен министър
Меглена Кунева е номинацията на Реформаторския блок за просветен министър
Започва кампания срещу агресията сред децата
Започва кампания срещу агресията сред децата