НОВИНИ

Незаконните риболовци в Югозападна България намаляват

Незаконните риболовци в Югозападна България намаляват, съобщават от Агенцията по рибарство и аквакултури в Благоевград. От началото на годината инспекторите са установили около 60 нарушители. Повечето от тях са били без редовни билети. Освен това са конфискувани десетки въдици, тройни куки и мрежи.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:05, 27.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Инспекторите от Агенцията по рибарство и аквакултури в Благоевград всеки ден обхождат поречията на реките и язовирите в региона. Извършват също и нощни проверки. Все по-често и самите рибари сигнализират за бракониери. Всяка седмица в агенцията постъпват поне 3-4 сигнала.

„Мраза като гледам хора с мрежички. Аз съм се обаждал по телефона, като ги видя. За мен това е престъпление. Иди, направи си удоволствието. Ако ти клъвне – клъвне.”

„Гонят ги обаче, засега резултатите са минимални. Не би трябвало да се прави по този начин. Това просто нема никакво удоволствие.”

Глобите за риболов с тройна кука са от 100 до 500 лева, а при улов със забранени мрежи санкциите достигат от 1000 до 2000 лева. Днес, в международния ден на риболова, от Агенцията призовават рибарите да бъдат по-съвестни и отговорни.

Иван Попов, главен инспектор “Рибарство и контрол” - Благоевград:
„Нека бъдем по-отговорни към тази природна даденост, която имаме в областта и към стремежа да опазваме популацията и тя да се умножава.”

От Агенцията припомнят, че всеки риболовец трябва задължително да има и билет. И тази година цените на билетите за любителски риболов остават непроменени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха нападателя на незрящите туристи в Несебър
Задържаха нападателя на незрящите туристи в Несебър
Берлин се прости с Хелмут Кол
Берлин се прости с Хелмут Кол