НОВИНИ

Николина Ангелкова: Очакваме ръст на туристите през предстоящия зимен сезон

Пет процента ръст на туристите през предстоящия зимен сезон очакват от туристическия бранш в Банско. Над 1 млн. и 200 са били туристите посетили зимните курорти в страната ни през миналата година. Това каза днес министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова в Банско на среща с хотелиери и представители на местните власти. Предвижда се да се засили полицейското присъствие в града през предстоящия зимен сезон в курортнияград.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
16:31, 24.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Официално зимният сезон в Банско ще бъде открит на 17 декември. Хотелиери казаха, че са готови да посрещнат повечето туристи. От общинската администрация издадоха заповед, с която забраняват строежите в курортния града след 2 декември, за да не се нарушава спокойствието на посетителите. Ремонтиран е и участъкът от ски пътя, който беше изровен от проливните дъждове пред няколко седмици, когато река Глазне излезе от коритото си.

Георги Икономов, кмет на Банско: Готови сме с оправянето на щетите. Само един мост остана за пролетта, който не може да бъде възстановен сега, а и чисто документално изисква време.

От министерството на туризма казаха, че се увеличава броят на българските посетители в Банско. Повече туристи се очакват и заради световното първенство по сноуборд, което ще се проведе в града.

Николина Ангелкова: За момента заявилите за чартъри особено по отношение на зимните ни курорти вървят за летище София с 35 % ръст. Основно от Русия, Швеция, Великобритания, Ирландия, Израел и разбира се изключително много заявки от Гърция.

От полицията казаха, че обмислят да бъдат поставени гранични пунктове с жандармерия на входовете и изходите на града, където ще се проверяват и задържат извършилите на престъпления.

От полицията твърдят, че това няма да създава неудобство на туристите. И тази година в Банско ще има смесени патрули от гръцки и румънски полицаи, които ще охраняват обществения ред. 10 служители на реда ще бъдат командировани от вътрешността на страната в курортния град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличи се броят на ранените след експлозията в турския град Адана
Увеличи се броят на ранените след експлозията в турския град Адана
Kола бомба се взриви южно от Багдад, има загинали
Kола бомба се взриви южно от Багдад, има загинали