НОВИНИ

Нинова: Управляващите демонстрират непоследователност във външната политика

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза в предаването "Още от деня", че са предложили да се започнат разговори с другите заинтересовани страни да може да се промени политиката в района на Черно море. От БСП са внесли предложение за решение на парламента Черноморският регион да бъде демилитаризирана зона. Нинова подчерта, че министър-председателят също е поискал това. Но днес в комисията депутатите на ГЕРБ не са допуснали тази точка в дневния ред. Тя отбеляза, че управляващите демонстрират непоследователност в сферата на външната политика.

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 21.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

"Премиерът заема пози - казва "Аз съм за демилитаризация", но знае, че това няма как да стане. Просто го прави, за да се хареса на българските граждани, които не желаят флотилия в Черно море".

Относно събитията в съседна Турция Нинова каза, че в предложения от депутатите от БСП проект за декларация са посочени принципни, общоприемливи неща "в 21 век властта не може да се взима с военни преврати, че искаме защита на правата на българските граждани в Турция, че не бива да се допуска реваншизъм сега и разчистване на сметки, а на основата на закона и конституцията да се вземат мерки срещу преврата, българските институции да се мобилизират и всички да впрегнем общи усилия за защита на националния интерес на България в тази ситуация", заяви Корнелия Нинова.
"Ние пожелахме национално съгласие в един изключително сложен момент на Балканите. За съжаление, политиците в парламента не показахме достатъчна зрялост дори и в този момент", отбеляза лидерът на БСП и добави, че още в нощта на опита за преврат в Турция социалистите са взели решение да не искат вот на недоверие на правителството за политиката в сферата на сигурността, за да се гарантира максимално националния интерес на страната ни в тази ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Лукарски:​ Икономиката на страната ни ще загуби от ситуацията в Турция
Божидар Лукарски:​ Икономиката на страната ни ще загуби от ситуацията в Турция
Турският посланик: Българите могат да пътуват свободно
Турският посланик: Българите могат да пътуват свободно