НОВИНИ

България отвисоко

Видеопоредицата България отвисоко предлага един нов поглед върху впечатляващи места в страната ни, заснети с дрон. Млади ентусиазирани българи разкриват красотата на природни забележителности и паметници на културата. Идеята се ражда в началото на февруари и до момента са реализирани 16 видеоклипа с кратка информация за обекта.

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:47, 21.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Дълги години Атанас се занимава с фотография. След много споделени снимки и видеа във фейсбук, той решава да събере всичко на едно място и така се ражда България отвисоко - природни забележителности и културни паметници. Голямо предизвикателство за това начинание обаче се оказват метеорологичните условия.

Атанас Паскалев, "България отвисоко":
- Трябва да се съобразяваш и с вятъра, който понякога е ефект във фотографията или в кинематографията, но при нас е дефект, защото не можеш да снимаш по време на вятър, в дъжд или в сняг това също е невъзможно да се направи.
;
Атанас Паскалев, "България отвисоко":
- Най-интересното е постоянният адреналин. Аз мисля, че по този начин живея и ми обостря вниманието да бъда по-предпазлив.


;

Сред заснетите видеокадри са Асеновата крепост, крепостта баба Вида, Шипка и Велики Преслав. Най-голямата мечта за екипа на България отвисоко обаче е заснемане на цялото Черноморие от птичи поглед. Всички клипове са достъпни на www.bulgariaotvisoko.com

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крайцерът Аврора се върна в Петербург
Крайцерът "Аврора" се върна в Петербург
Културният институт Красно село с основен ремонт
Културният институт "Красно село" с основен ремонт