НОВИНИ

Сградата на съда в Шумен беше опразнена заради сигнал за бомба

Сигнал за бомба затвори за два часа съдебната палата в Шумен. Обаждането за поставено взривно вещество, което ще избухне, е от тази сутрин в 8,15. Служителите на съда бяха евакуирани.

bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 21.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Сигналът за бомба е получен още преди началото на работния ден. Гласът е съобщил, че поставеното взривно устройство ще избухне. В ранния час в сградата е имало малко хора, които са били евакуирани. След тях са влезли полицаите, които направиха внимателно проверка. Никаква индикация за взривно вещество не е намерено в съдебната палата и след подписване на протокол от председателя на окръжния съд в 10,15 служителите се върнаха на работа. Съдът е във ваканция, но за днес е имало мярка на втора инстанция, сключване на споразумение и няколко разпита.

Нели Батанова, председател на Окръжен съд - Шумен: "Такива обаждания не сме получавали от 2003 г. Искам да кажа, че това е първо обаждане след сравнително дълъг период от време. Независимо, че доста време няма такива сигнали и това е първо, надявам се и последно и в никакъв случай не трябва да бъде подминавано с лека ръка на това, което се случва в страната и в света. Надявам се лицето, което е подало сигнала да бъде установено и съответно да понесе своята отговорност".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 27 см се е повишило нивото на река Дунав при Свищов
С 27 см се е повишило нивото на река Дунав при Свищов
Пресата в Гърция: Издирват в гръцки води турски войници
Пресата в Гърция: Издирват в гръцки води турски войници