НОВИНИ

Корнелия Нинова: Започваме подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ

БСП започва подписка за спиране на сделката за продажбата на ЧЕЗ. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след среща с посланика на Чехия у нас. Нинова предаде на Душан Щраух писмо до чешкото правителство, в което са поставени въпроси, свързани с продажбата на ЧЕЗ. Посланик Щраух отказа коментар по сделката и даде положителна оценка за работата на ЧЕЗ. Той е категоричен, че не познава Гинка Върбакова.

корнелия нинова започваме подписка спиране сделката чез
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 01.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Задаваме и въпроси към чешкото правителство с очакване за отговори спазено ли е чешкото законодателство, какви гаранции са дадени, от кои банки, от кои офшорни компании са се ангажирали по сделката. ЧЕЗ изпълнило ли е условията да предупреди българското правителство за сделката, заяви Нинова.

Отговорността за случилото се не е на правителството на Чехия, а на правителството на България и персонално на Борисов. Вчера премиерът беше изобличен в лъжа и от чешкия премиер, което е абсолютно недопустимо, подчерта Нинова.

Ще се обърнем към българския или чешкия съд, но за да го направим започваме подписка в страната от български граждани, клиенти на ЧЕЗ, които могат да се конституират в дело като трета заинтересована страна.

Обръщаме се към тези хора, който е съгласен да събере подписка, да внесем колективен иск в съдилищата на Чехия или България и да поискаме от съда спиране на сделката. От утре започваме подписката в цялата страна. Целта ни е спиране на сделката, започване на процедура отначало, кандидатстване от страна на българската държава наравно с други купувачи за закупуване активите на ЧЕЗ-България. Важно е за националната сигурност, каза още Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-голямата мартеница в Ловешка област
Най-голямата мартеница в Ловешка област
Собствениците на язовири в Смолянско трябва да вземат мерки срещу преливане
Собствениците на язовири в Смолянско трябва да вземат мерки срещу преливане