НОВИНИ

Нова надежда за мистериозното изчезване на Емануела Орланди през 1983-та

Пореден опит за разгадаване на една от най-големите мистерии на Ватикана - безследното изчезване на 15-годишната Емануела Орланди преди 36 години. Днес бяха взети проби от две костници от Тевтонското гробище край базиликата Свети Петър.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:34, 20.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Тевтонското гробище. Лесно е да остане незабелязано. Намира се в сянката на базиликата Свети Петър. През вековете там са погребвани предимно германци - висши свещеници и аристократи.

Анонимен сигнал отведе разследващите в него. "Търсете там, където показва ангелът", това съобщение получило семейство Орланди миналото лято. Посланието насочвало към гробовете на две германски принцеси.

На 11 юли гробовете бяха отворени, но се оказаха празни. Но наблизо бяха открити две костници, които върнаха надеждите, че истината ще бъде открита. Резултатите от пробите ще са готови в срок между 20 и 60 дни.

Най-пазената тайна или най-трудното за разгадаване изчезване? През годините името на Емануела беше замесено в различни престъпни сюжети. Истината, обаче, не беше открита.

15-годишното момиче е видяно за последно на 22 юни 1983 г. в Рим, след урока си по флейта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Илинден: Млада двойка се венча в храм от 18-и век, в село с един жител
На Илинден: Млада двойка се венча в храм от 18-и век, в село с един жител
В Германия отдадоха почит на съпротивата срещу Хитлер
В Германия отдадоха почит на съпротивата срещу Хитлер