НОВИНИ

В Бургас ще следят в реално време техниката за снегопочистване

Областна администрация Бургас е първата в страната, която при бедствие ще може да следи и координира в реално време работата на почистващата техника. Това съобщиха от областната администрация. При криза, на място в бургаската институция, ще могат да се контролират всички дейности на почистващите фирми. До този момент наблюдението се извършваше само от Пътното управление в града. От тази зима с информацията ще разполагат и останалите институции от кризисния щаб.

bnt avatar logo
от БТА
17:08, 04.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
бургас следят реално време техниката снегопочистване

Над 30 представители на регионалните институции и общинските администрации докладваха пред областния управител Вълчо Чолаков готовността за посрещане на зимния сезон. Във всички общини са осигурени нужните инертни материали, стана ясно по време на срещата.
От телефон 112 са оборудвани с нова техника, връзката с всички служби е проверена, а служителите са преминали през специално обучение за реакции при възникнали кризи.

Липсата на кръводарители в област Бургас също беше предмет на разговорите. Всяка седмица се налага доставка на кръвни продукти от други области, основно от Стара Загора.

Актуализирани са списъците с данни за хората на хемодиализа и хронично болните в областта. Български червен кръст провежда обучения на структурите си, има подготвен доброволчески екип, а задължителния бедствен резерв е наличен.

За улеснение работата на Кризисния щаб Чолаков изиска до края на седмицата всички общини да предоставят списъци с конкректни места за настаняване на хора при необходимост, както и списъци с наличната тежка техника по места, координати на фирмите, с които има сключени договори за почистване. Военните в областта също са в готовност за действие, на разположение са и 4 влекача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще представи своя алтернативен бюджет за 2019 г.
БСП ще представи своя алтернативен бюджет за 2019 г.
Пхенян предупреди,че може да се върне към предишната политика в ядрената сфера
Пхенян предупреди,че може да се върне към предишната политика в ядрената сфера