НОВИНИ

Новата програма на "Цирк дьо Солей" представя грандиозното шоу "Варекай"

Премиерата на най-новия спектакъл на "Цирк дьо Солей" е тази вечер. Зрителите ще се насладят на изключителни акробатични номера в грандиозното шоу "Варекай". Сцената е уникална по размерите си, дори и за голяма зала като "Арена Армеец". Представленията на "Цирк дьо Солей" ще преминат при засилени мерки за сигурност, като от СДВР призовават зрителите да идват по-рано в залата, за да се избегне струпването на хора, ограничения ще има и в зоната за паркиране на "Арена Армеец". Вижте репортажа на Боряна Благоева.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
20:14, 26.05.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Икар пада от небето с обгорени от слънцето криле. Тогава се озовал сред сенките на магическа гора в свят с фантастични създания, сред които красива горска фея, в която се влюбва.

Дарина Мишина - горска фея: В това шоу изпълнявам акробатически упражнения, но преоблечена като дракон или някакъв вид гущер - красиво създание. След това се срещам в Икар и ние се влюбваме. После се преобразявам в красива жена и накрая заживяваме заедно на Земята в нашата гора.
;

Над 300 алуминиеви дървета са монтирани на сцената, 8 от тях са акробатически. Руските люлки са едни от най-впечатляващите номера във "Варекай". Изключително интересно е, че в шоуто има клоуни, които ще говорят на български.

Митко Христов - ръководител на екипа по изграждане на сцената: Той се учи сега и му помагам също с някоя друга дума.

Костюмите са бляскави и еластични, за да могат актьорите да изпълняват по-лесно сложните акробатически номера. Те са дело на прочутата дизайнерка Ейко Ишиока.

Женевиев Маранда - главен гардеробиер: Този костюм е направен от няколко пласта еластичен плат. Единият пласт е основен, другият е фиксиращ, който е плисиран отгоре на костюма. Освен това всички плисета са зашити едно по едно, за да не са неподвижни. Така, когато изпълнява своя номер на сцената, костюмът не се оплита в мрежата му.

В пет представления от тази вечер до неделя българската публика ще има възможност да види на живо изумителния спектакъл "Варекай" и да се наслади на великолепни акробатически номера, изпълнени с изключително майсторство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Поезия без край
ДРУГИТЕ новини: Поезия без край
„Търси доброто“: Връзката между бягането и благотворителността
„Търси доброто“: Връзката между бягането и благотворителността