НОВИНИ

Нови 13 камери ще следят за сигурността в град Банкя

Нови тринадесет камери ще бъдат инсталирани по улиците на Банкя в началото на следващата година. Това заяви кметът на града - Рангел Марков, за БНТ2. В реално време наблюдаващата техника ще предава картина към полицейския участък в района, където дежурни екипи ще следят за нередности.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:48, 22.12.2015
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Известен с многото вили в района, Банкя се оказва притегателно място за крадците, споделят хората. Ива Михайлова живее в града от 10 години. За този период домът и е разбиван два пъти, а наказани за влизането с взлом няма. Според нея, монтирането на видеонаблюдение няма да спре крадците, но ще помогне на полицията при залавянето на престъпниците.

"Надявам се, че това ще провокира съответните органи поне да направят нещо, защото те дори не ни се обадиха, след като ние ги извикахме за обир вкъщи", каза Ива Михайлова - жител на град Банкя.

Изследвания на психолози показват, че при наличието на техника за видеонаблюдение, крадците избягват да влизат. А доказателството е факт. Преди две години, благодарение на дарители са инсталирани 20 камери, а резултатите са, че битовите кражби и престъпленията в района са намалели с около 40%.

"Това ще ни даде възможност и да направим камерите около 30, което ще обезпечи изцяло града, включително и кварталите. Така че могат да бъдат хванати входовете и изходете на съответните места.", коментира Рангел Марков - кмет на град Банкя.

Новата техника е на стойност около 60 000 лева и се финансира от Столичната община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паркирани коли запушват нов булевард
Паркирани коли запушват нов булевард
Обновиха резиденция Евксиноград
Обновиха резиденция "Евксиноград"