НОВИНИ

Нови обвинения срещу бившия президент на Бразилия Лула де Силва

Федералната прокуратура на Бразилия повдигна нови обвинения за корупция на бившия президент на страната Луис Инасио Лула де Силва, съобщи телевизионният канал „Глобу”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:50, 11.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
обвинения бившия президент бразилия лула силва

Според разследващите органи бившият държавен глава е вземал подкупи от представители на автомобилната индустрия в замяна на лобистки инициативи, благоприятстващи развитието на индустрията. По-специално става въпрос за данъчни привилегии за производителите на превозни средства. Според бразилското законодателство, съдът трябва да вземе окончателното решение за предявяването на обвиненията.

Понастоящем срещу Лула да Силва вече за заведени шест наказателни дела, свързани с търговия с влияние, пране на пари и участие в престъпни групи.

На 12 юли съдът призна бившият президент за виновен по едно от тях и го осъди на девет години и шест месеца затвор. На Лула де Силва му бе забранено и да заема обществена длъжност в следващите 19 години. То обаче не е влязло все още в сила, тъй като съгласно бразилското законодателство, ако подсъдимият обжалва решението, той остава на свобода, докато присъдата не бъде потвърдена и на втора инстанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още не е ясно кои са похитителите на 25-годишния Адриан Златков
Все още не е ясно кои са похитителите на 25-годишния Адриан Златков
Новото ръководство на „Хамас“ ще проведе първата си среща
Новото ръководство на „Хамас“ ще проведе първата си среща