НОВИНИ

Строгите правила за медийни изяви в СУ засега остават

Академичният съвет на Софийския университет не смекчи правилата, които предвиждат при медийни изяви професорите да не съобщават своята титла и месторабота, ако говорят в лично качество. Причината - предложения за промяна не са постъпили и решението на проблема е отложено за края на юни. От Университета обаче обясниха, че тези правила по решение на ректора така или иначе не действат.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:03, 26.05.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

В момента всеки професор от Алма Матер може да съобщава титлата и Университета си, когато говори в лично качество. Ако обаче той изразява позицията на Университета, преди това, трябва да е взел разрешение от декана и Пиар отдела.

Проф. Анастас Герджиков ректор на СУ: Никога не сме идеята да ограничим изявите на Академичния състав, ставаше дума за това кой има право да изразява официалната позиция на Университета и когато в масовия случай не изразява официалната позиция на Университета, как това да става ясно... Това би могло да бъде проблем, дори не става дума за официална позиция непременно, но когато някой направи крайно изказване от типа геолог казва, че предстои голямо земетресение или финансист, че предстои сътресение в банковата сфера, хубаво е да обяснява ,че това е личното му мнение, а не мнението на научната общност например.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо осветление  в тунела при село Железница на Е-79
Слабо осветление в тунела при село Железница на Е-79
Църква и колеж съжителстват в един двор
Църква и колеж съжителстват в един двор