НОВИНИ

Общинска съветничка се яви с бурка на работа

Общинския съветник от ВМРО в Пловдив - Нина Гьошева се яви на днешното заседание на местния парламент с бурка. Така патриотите протестираха, че предложението им за забрана на носенето на бурки и забрадки на публични места беше отхвърлено на миналата сесия. Групата ще внесе точката за повторно разглеждане.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:40, 26.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Патриотите са гневни, че от градовете, в които бе предложена забраната, единствено Пловдив не я гласува. Затова днес една от съветничките дойде на работа с бурка.

Нина Гьошева, общински съветник от ВМРО: Нямаше човек, който да дойде да ми поиска документ за самоличност. Нямаше никакво възпрепятстване да вляза по този начин на сесия. Това облекло не е характерно за исляма, който ние познаваме.Това облекло е характерно за Саудитска Арабия, за радикалния ислям.

Демонстрацията на ВМРО ядоса част от общинските съветници и развесели други.

Пепа Деведжиева, общински съветник от Реформаторския блок: Един изключително евтин пиар, който обаче има много негативни последици върху мултиетническия мир в Пловдив. Кому е нужна тая демонстрация?
Гошо Къчков, общивски съветник от ГЕРБ: Това е цирк. Ние сме сериозни хора, общински съветници. Това, че една наредба не е приета и не е влезнала в сила и по някакъв начин има причини да не е приета, трябва ли всеки път да правим такива куклени изпълнение.

На заседанието на 2 юни патриотите отново ще внесат искането си за контрол върху носенето на бурки. Общинската съветничка Нина Гьошева обмисля отново да е със закрито лице.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите промени в Изборния кодекс предвиждат до 35 секции в чужбина
Новите промени в Изборния кодекс предвиждат до 35 секции в чужбина
Дъга в Сливен
Дъга в Сливен