НОВИНИ

Нови проекти на варненската Топлофикация

Варненската Топлофикация привлича клиенти с нови проекти, които водят до по-ниски цени на топлата вода и парното. Над 2 хиляди нови абонати е спечелило дружеството след подмяна на инсталациите за студена и топла вода.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
18:20, 01.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

През последните три години в над 110 жилищни сгради са сменени инсталациите за студена и топла вода. С въвеждането им загубите за дружеството са намалели значително, а цената на кубик топла вода за клиентите е под 6 лева. Варненската топлофикация предлага и подмяна на вертикалните инсталации за парно отопление с хоризонтални, които водят до намаляване на сметките.

Николай Николов: "Моят апартамент е 100 квадрата и плащах при старата инсталация около 250, стигал съм и до 280 лева, а тази година, макар че зимата не беше много тежка, най-голямата ми сметка е 86 лева с три кубика топла вода."

С новата инсталация до 10 пъти намаляват и загубите на топлоенергия в общите части на сградите.

Любомир Костов – ръководител отдел “Клиенти и развитие”: "Под 40 лева на месец е за две години изплащането, ако говорим за крайна цифра, е под 1000 лева на апартамент за преминаване от вертикална стара инсталация към хоризонтална и говорим за общата част на сградата."

Дружеството в момента разработва проект за децентрализирани отоплителни инсталации, чрез които ще може да предложи парно отопление и в отдалечени от топлоцентралата райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият за грабежа на заложната къща в София остава в ареста
Обвиненият за грабежа на заложната къща в София остава в ареста
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е напълнял с около 40 килограма
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е напълнял с около 40 килограма