Кръгла маса "Всеобхватна координация на миграционния процес" ще се проведе в НС

"Всеобхватна координация на миграционния процес" е темата на кръгла маса, организирана на 2 октомври 2019 г. от председателите на парламентарните комисии по външна политика и по вътрешна сигурност и обществен ред, съвместно с Международния център за развитие на миграционната политика и посолството на Финландия в България. Форумът ще започне в 14.30 часа в зала „Изток“, съобщи пресцентърът на парламента.

от БНТ
17:02, 01.10.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
кръгла маса всеобхватна координация миграционния процес проведе

Предвижда се председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Пламен Нунев да направи изказване в началото на дискусията. Модератор ще бъде председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени са „Всеобхватен подход към миграцията – очакванията на Република България“ и „Преодоляване на политическата безизходица относно дебата за Европейската миграционна политика“.

Ключови говорители ще са министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният директор на Международния център за развитие на миграционната политика Михаел Шпинделегер, както и посланикът на Румъния в България Йон Галеа, юридическият директор на департамента по миграция на министерството на вътрешните работи на Финландия Рита Копонен и анализаторът в Европейския съвет за външна политика Даниел Стефанов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Топлофикация София има готовност да стартира новия отоплителен сезон
"Топлофикация София" има готовност да стартира новия отоплителен сезон
Глобиха стопани в Русенско, скрили прасета от ветеринарните власти
Глобиха стопани в Русенско, скрили прасета от ветеринарните власти