НОВИНИ

НС отхвърли предложението на БСП за стимули за ученици

Мнозинството в парламента отхвърли предложението децата от I-ви до IV-ти клас, от семейства с ниски доходи, да получават 250 лв. еднократна помощ преди началото на учебната година. Сега такава помощ получават само първокласници от социално слаби семейства.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 12.07.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

От БСП, които са вносители на промените в Закона за семейните помощи за деца, коментираха, че една от целите им е да задържат по този начин в училище децата до 4 клас, защото най-много отпадат в прогимназията. В отговор от мнозинството заявиха, че БСП нямат отговор защо предлагат помощи до IV-ти клас, а не до XII-ти клас.

Искрен Веселинов - зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": За мен важен е изводът и той е, че - след като уволнихте Карл Маркс като идеолог, сте взели за ваш идеолог Дядо Мраз с мотото "Подаръци ще има за всички от сърце, подаръци ще има, но не от БСП". От БСП ще има само обещания за подаръци.
Ирена Анастасова - депутат от ПГ "БСП за България": Има ли някой в тази зала, който искрено да смята, че държавата не може да намери 30 милиона? Или този законопроект се отхвърля само защото е законопрект, внесен от БСП?
Светлана Ангелова - ГЕРБ: Как ще обясните на едно семейство с 1000 лв., което има 2 деца, едното в 5 кл. и другото в 6 кл., че няма да им дадете тази еднократна помощ от 250 лв.? Не е ли това демагогия и популизъм?
Хасан Адемов - предс. на Комисията по труда, соц. и демогр. политика, ДПС: Ние трябва да сме наясно с един много важен въпрос, който през годините не може да го решим. Дали подпомагането трябва да бъде универсално, което е много скъпо, или трябва да бъде диференцирано. Ако не решим този въпрос, много трудно можем да решим проблемът с реформирането на системата за социално подпомагане.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботаническата градина в Садово с над 4000 вида растения
Ботаническата градина в Садово с над 4000 вида растения
Преиздадоха книга за българското опълчение
Преиздадоха книга за българското опълчение