НОВИНИ

НС отхвърли ветото на президента върху Закона за Черноморското крайбрежие

Със 143 гласа „за“ депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев и повторно гласуваха промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Всички партии, освен БСП, гласуваха за отхвърляне на ветото. Така глобите за диво къмпингуване остават.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:22, 10.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
отхвърли ветото президента закона черноморското крайбрежие

Държавният глава върна за ново разглеждана два от текстовете, които засягат режима на „диво къмпингуване“. Според Радев с тях законът става много по-рестриктивен, като се въвеждат значителни ограничения в сравнение с досегашния ред.

Президентът подчертава още, че ограниченията за „диво къмпингуване“ по Черноморието са вече в закона, а местата, където ще може да се практикува, все още не са определени. Освен рестриктивни правила, с промените се въвеждат и строги санкции за тяхното нарушаване.

С препотвърдените от парламента текстове се забраняват още преминаването, паркирането и престоя на автомобили върху подвижни, неподвижни и облесени дюни, освен в случаите на разрешено строителство.

Свободното къмпиране продължава да бъде забранено в 2-километровата зона от плажната ивица, но промените предвиждат да бъдат обособени специални зони, където да се практикува. Това обаче няма да стане през този сезон.

За нарушителите се предвиждат солени глоби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът насрочи местните избори за 27 октомври
Президентът насрочи местните избори за 27 октомври
Буря нанесе материални щети в Благоевград (ВИДЕО + СНИМКИ)
Буря нанесе материални щети в Благоевград (ВИДЕО + СНИМКИ)