НОВИНИ

Няма да има пълна забрана за къмпингуване в България, обеща Ангелкова

Няма да има пълна забрана за къмпингуване в България, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри дискусия за промените в Закона за туризма с неправителствени организации, кметове и експерти. По думите й, общественото обсъждане ще продължи, ако трябва и 3 месеца, за да се намери консенсусно решение.

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 16.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Представителите на партия "Зелените" предложиха общините да определят места за къмпингуване в зона А - в близост до морето, язовири или реки. Срещу това къмпингуващите ще заплащат такса чрез ваучери. Зелените предлагат още ваучерите да се продават в магазини и да бъдат за кола, кемпер, палатка, да са еднодневни, за два или повече дни. Който няма ваучер, да бъде глобяван, а с парите от таксите общините могат да поддържат хигиена по местата.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Ние сме против тоталните забрани. Ние сме "за" това, да има ред и правила и дейността, която се извършва, да бъде по установените ред и правила. Всяка една туристическа дейност. Така че в максимална степен ние да гарантираме добър, качествен туристически продукт, а, от друга страна, ние да опазваме природата, околната среда.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимните курорти настояват за среща с министъра на туризма
Зимните курорти настояват за среща с министъра на туризма
Димитър Главчев от ГЕРБ за фазата Борисов-3
Димитър Главчев от ГЕРБ за фазата "Борисов-3"