НОВИНИ

За момента няма да екстрадираме българи по казуса "Желяз Андреев"

Развръзка по казуса с екстрадирането на Желяз Андреев и още 4-ма българи, обвинени в нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Заради случая се проведе среща между премиера Бойко Борисов, американския посланик Ерик Рубин, главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Цецка Цачева.

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 25.04.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Сотир Цацаров, главен прокурор: Американската страна ще приеме, че не се касае за неотложен случай, казано по друг начин няма да се пристъпва към задържането на лицата. Това е обаче само първият етап, вторият етап е свързан с това, че в определен срок при така направените вече искания би следвало да пристигнат и искания за екстрадиция по същество със съответни придружаващи документи. По наше разбиране не са налице всички юридически предпоставки за екстрадиция на лицата.
Цецка Цачева, министър на правосъдието: Считаме, че няма неотложност, очакваме след като има вече разбиране от страна на САЩ, да бъде и писмено изразено нежеланието за предварителен арест, оттук насетне съгласно член 20 от договора сме в режим на консултации със страните, които вече бяха посочени - Департамента за правосъдие и министерството и съответните прокуратури на двете държави.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден без асансьори и в БНТ
Ден без асансьори и в БНТ
Арбалетите като изкуство
Арбалетите като изкуство