НОВИНИ

Обама и Тръмп в словесен дуел

След като се превърна във водеща тема на кандидат-президентската кампания в Съединените щати, трагедията в Орландо стана повод Барак Обама за първи път да си позволи публично да критикува Доналд Тръмп.

обама тръмп словесен дуел
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 15.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Кандидатът на републиканците обвини настоящия президент, че носи отговорност за стрелбата и за пореден път призова да бъде въведена временна забрана за достъп на мюсюлмани. От своя страна, Обама заяви, че изказванията на милиардера са в разрез с основните демократични ценности на Съединените щати и поиска да се върне забраната за продажба на автоматични оръжия.

Барак Обама, президент на САЩ
Начинът, по който говори точи човек... не може да поставиш една цяла религиозна група под общ знаменател. Не може да твърдиш, че всички имат вина за насилието. То трябва да спре. Убиецът от Орландо, тези от Сан Бернардино - те бяха американски граждани. Трябва ли да започнем да следим всички мюсюлмани в страната си?!
Доналд Тръмп, кандидат-президент на демократите
Президентът Обама е много по-ядосан на мен, отколкото на стрелеца. Един човек по телевизията дори каза "Леле, Тръм наистина е влезнал под кожата на Обама". Беше твърде, твърде гневен, а трябва да насочи гнева си не към мен, а към мъжа, отговорен за събитията в Орландо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очарователното порче Аппа-новото попълнение в спортния екип на БНТ
Очарователното порче Аппа-новото попълнение в спортния екип на БНТ
Търговските вериги с отделни щандове за имитиращи млечни продукти
Търговските вериги с отделни щандове за имитиращи млечни продукти