НОВИНИ

Обединените патриоти обявиха своите листи

Лидерите на трите партии от Коалиция "Обединените патриоти "- НФСБ, Атака и ВМРО влизат в надпреварата за изборите като водачи на листи. Волен Сидеров ще се състезава с председателите на ГЕРБ и БСП в София. Валери Симеонов ще води една от листите в столицата и листата в Бургас. Красимир Каракачанов традиционно ще е начело в Плевен.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 17.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Волен Сидеров определи като предизвикателство оглавяването на листата на коалицията в 25-ти многомандатен район в София. Призна, че имал колебание дали изобщо да участва в листите, но го убедили партньорите. Каза, че очаква политическа битка.

Волен Сидеров, председател на Атака: "Надявам се това да бъде територия на политическа битка, а не размяна на квалификации, обвинения и така по-скоро подхвърлени махленски нападки."

Тримата лидери смятат, че шансът за сформиране на правителство след изборите е малък .

Красимир Каракачанов, председател на ВМРО: "Ние се борим за едно от основните две места и да покажем, че има алтернатива, иначе ако се запази резултатът от президентските избори като такъв за парламентарните, ще бъде много трудно да се направи правителство."

Обединените патриоти обявиха, че са отворени за разговори и преговори с останалите партии след изборите. Поставиха разделителна линия с някои формации.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: "Естествено е, че има такава линия, тя разделя българските от небългарските партии. Небългарските са ДПС, ДОСТ и техни производни."

Амбицията на Обединените патриоти е да имат повече депутати в следващия парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генерал Шивиков е включен в листите на коалиция БСП за България
Генерал Шивиков е включен в листите на коалиция "БСП за България "
​Японски императорски орден беше връчен на българката Биляна Станойлович
​Японски императорски орден беше връчен на българката Биляна Станойлович