НОВИНИ

​Японски императорски орден беше връчен на българката Биляна Станойлович

Японски императорски орден "Святото съкровище - сребърни лъчи" беше връчен на българката Биляна Станойлович на церемония в резиденцията на японския посланик в София. В края имаше музикален поздрав от Детския радио хор, с който тя за пръв път попада навремето в Япония.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
18:13, 17.02.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Така Япония още един път доказа, че е човешка общност, в която уважението прави силата. А Биляна е не само професионален японист и незаменим асистент на 8 японски посланици у нас, за което сега държи в ръцете си указ, подписан от император Акихито, а съдбата свързва по-голяма част от живота ѝ с тази страна в началото в света.

Стъпва там като дете от Детския радио хор на маестро Христо Недялков, а после следва в Токайския университет лично с благословията на основателя му проф. Шигейоши Мацумаe.

Биляна Станойлович: Япония даде смисъл на живота ми... Когато работиш съвестно и професионално, има кой да те оцени... Японците са хора, които не се вайкат, а преодоляват изпитанията...

Съвсем по японски на церемонията бяха излъчени видеопослания и на седемте японски дипломати, с които тя е работила у нас.

н. пр. Шиничи Яманака, посланик на Япония: Тя не само е перфекционист, но работи винаги с радост, лъчезарна усмивка и прави щастливи всички наши дипломати тук.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обединените патриоти обявиха своите листи
Обединените патриоти обявиха своите листи
Ученици от Плевен на почетен караул пред Васил Левски
Ученици от Плевен на почетен караул пред Васил Левски