НОВИНИ

Не е ясно за кого е предназначено взривното устройство, открито в ж.к Люлин

Взривно устройство беше обезвредено днес в столичния квартал Люлин. То е открито сутринта в барака срещу блок 330. Веднага след получаването на сигнала, районът е отцепен. Екипи на Специалния отряд за борба с тероризма обезвредиха самоделното устройство. До момента няма данни за кого е било предназначено то. По случая е образувано досъдебно производство.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:44, 21.09.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Самоделната бомба е била поставена в ограден двор на малък магазин за перилни препарати. Собственикът Николай Илиев първи се натъкнал на съмнителния пакет минути след 10 часа, когато започвал работния му ден. Веднага подал сигнал на телефон 112.

Константин Илиев: Тя беше опакована в нещо като плик с един показващ се фитил, нищо повече. Никой от нас не предполагаше, че това е бомба.

Минути по-късно сапьори успешно неутрализират бомбата, която била оставена на метри от жилищните сгради и оживения пазар в квартала. Оказало се, че бомбата е била хвърлена със запален фитил, но той се е изгасил като по чудо.

Искра Коева: Много голямо количество е било. Благодаря на момчетата, които не позволиха да се взриви. Можеше да стане страшно.
Отец Георги: Тука явно, че има някакви заигравки, обаче, не е честно по този начин да се разчистват сметки. Ще напомня на тези безбожници и убийци, че в 10-е Божи заповеди шестата заповед казва - "не убивай".

Пред БНТ собственикът на имота подчерта, че постройката не е незаконна. По думите му парцелът е закупен през 2006 г. Заедно със свои съдружници Константин смята да построи офис сграда. Признава, обаче, че мястото отдавна привлича интереса на различни инвеститори.

Константин Илиев, собственик на магазин в Люлин: Има доста хора, които си въобразяват, че контролират хората в Люлин и могат да си налагат мнението. Доста пъти са ни отправяли предложения да препродадем имота, но ние си имаме цел да направим нещо си наше.

Разследването по случая продължава. Предстои записите от камерите за видеонаблюдение в района да бъдат прегледани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьори на таксита готвят протести срещу патентния данък
Шофьори на таксита готвят протести срещу патентния данък
Международни експерти: България да преговаря за по-евтин газ
Международни експерти: България да преговаря за по-евтин газ