НОВИНИ

Образуваха досъдебно производство за смъртта на 39-годишната родилка в Плевен

Окръжната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство за смъртта на 39-годишната родилка, която издъхна при планирано секцио в плевенската университетска болница на 26 юли. За БНТ окръжният прокурор Ваня Савова каза, че ще бъде назначена експертиза, която ще се извърши от лекари от други населени места. Предстоят още разпити и проверка на медицинската документация по случая.

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 31.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

От болницата отказаха коментар преди да излязат резултатите от аутопсията. По думите на говорителя Момчил Цветков лекарите са направили всичко възможно, за да овладеят възникналата ситуация. В здравното заведение са започнали вътрешна проверка по случая. Болницата се проверява и от медицинския одит, здравното министерство и РЗИ.

Бебето все още е в кома, а ако се събуди, ще бъде с увреждания, каза бащата Владислав Якимов. Той е категоричен няма да се откаже да търси истината.

Владислав Якимов, съпруг на починалата родилка: Лекарска грешка, това е факт, който ще бъде доказан, макар и трудно, защото са голяма гилдия и се защитават. Очаквам да има наказани. Обаче нещата се разрастват, не е само лекарският екип. Друго не ми остана - нито съм баща, нито съм съпруг.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Бойко Борисов се среща с родители на деца с увреждания
Премиерът Бойко Борисов се среща с родители на деца с увреждания
Втори проби за чума по животните ще бъдат взети в Болярово
Втори проби за чума по животните ще бъдат взети в Болярово