НОВИНИ

Община Благоевград дава информация за квартири по време на "Франкофоли"

Всички хотели в Благоевград вече са запълнени за предстоящия фестивал “Франкофоли” на 17 юни. Рецепционистите казват, че резервациите са започнали същия ден, в който е обявена датата на събитието. Много от меломаните обаче, които живеят извън града, няма къде да отседнат за фестивала.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
10:00, 09.06.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Миналогодишното издание на фестивала „Франкофоли” създаде голяма еуфория, но много от гостите бяха разочаровани от липсата на свободни места в хотелите. За да осигури удобството на своите гости, тази година Община Благоевград помага в търсенето на квартири под наем.

Яна Янакиева, отдел „Култура” към Община Благоевград:
„Всички, които имат свободни апартаменти или отдават квартири, могат да го направят отново тук в нашия Туристически културно-информационен център в града. Освен че ще улесним много гости на града ни, нашите граждани пък ще създадат нови приятелства, запознанства.”

Миналата година събитието събра край сцената в Благоевград над 25 хиляди души. Тази година очакванията са за още по-многобройна публика.

Яна Янакиева, отдел „Култура” към Община Благоевград:
„Имаме много голям интерес от наши съседки – от Сърбия, от Македония. Имахме вече запитвания в информационни център. Имаше няколко подадени вече желаещи да отдадат квартири, вече хората от Сърбия са уредени.”

Заради големия интерес на меломаните към събитието, свободни стаи няма дори в хотелите в близките села.

Ани Димитрова, рецепционист:
„Още на същия ден направиха резервации и целия хотел е зает. Всеки гост е по четири, пет дена, по цяла седмица.”

Гражданите на Благоевград, които имат свободна квартира и желаят да я дадат под наем по време на фестивала, трябва да оставят своите координати в Информационния център на града, припомнят от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокат на Тръмп оспорва твърденията на бившия директор на ФБР
Адвокат на Тръмп оспорва твърденията на бившия директор на ФБР
Ислямска държава отправи нови заплахи към осем страни
"Ислямска държава" отправи нови заплахи към осем страни