НОВИНИ

Общинският съвет на Стрелча решава да изключи Иван Евстатиев​ като съветник

Общинският съвет на Стрелча се събира извънредно днес, за да отнеме почетното гражданство на обвинения в изнасилване на непълнолетно момиче бивш кмет на града Иван Евстатиев. От групата на БСП, от която той е избран за общински съветник се разграничиха от него и настояха възможно най-скоро той да освободи поста. Очаква се на заседанието да бъде прочетена декларация и представена гражданска подписка с искане за ускорено разследване и публичен процес.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:21, 20.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Въпреки че вчера Районният съд в Панагюрище остави в ареста Евстатиев, хората от Стрелча ще продължат с ежедневните си протести докато не бъде определена справедлива осъдителна присъда. Евстатиев го грози затвор от 2 до 8 години, ако бъде призната вината му. Идния вторник Окръжният съд в Пазарджик ще разгледа отново искането на защитата на Евстатиев за по-лека мярка. Автобуси с хора от Стрелча ще пътуват към областния град, за да се опитат отново да потърсят лична сметка от бившия си кмет.

Близки на момичето заявиха, че то е в изключително тежко емоционално състояние, не желае да разговаря с никого и отказва да излезе от стаята си. Припомняме, че в съдебната зала вчера стана ясно от събрания доказателствен материал, че 10-класничката е имала пълно доверие на бившия кмет, защото той е бил пряк работодател на майка й. Самото момиче е участвало в младежката организация на БСП и е помагало в предизборната кампания на Евстатиев като е разнасяло агитационни материали.

Вижте и прякото включване на нашия репортер Николай Райшинов от Стрелча в новините "По света и у нас" в 12 часа

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров си осигури нов дуел с Роджър Федерер
Григор Димитров си осигури нов дуел с Роджър Федерер
Въоръжено нападение в университет в северозападен Пакистан
Въоръжено нападение в университет в северозападен Пакистан