НОВИНИ

Общо 16 души са задържани при операцията, свързана с ДАИ

Общо 16 души са задържани при операцията, свързана с агенцията "Автомобилна администрация", съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че както действията по разследването, така и всички други действия по самата операция са продължили през цялата нощ, а извършените претърсвания и изземвания на различни адреси са 54.

bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 31.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Сотир Цацаров, главен прокурор: "Говорим за няколко линии на разследване. Ще бъдат подробно обяснени от колегите. Една от тях е съзнателното манипулиране на изпитите. При проведени действия при разследването във Видин при провеждащи изпитите инспектори, инспектори, които днес е трябвало да проведат изпит, са открити готови тестове, които е трябвало да бъдат предани на съответните лица".

От отдела на агенция "Автомобилна администрация" във Видин казаха, че не знаят за задържани техни служители. Нямат информация за резултатите от проверката, която е извършена вчера. Според шофьори, станали свидетели на проверката, от сградата на автомобилна администрация са изнасяни документи и компютри. Днес в отдела във Видин работят нормално, с изключение на изпита за професионална компетентност на превозвачи, на който трябваше да присъства служител на агенцията от София. За записалите се за изпита, повечето от които са от други градове в страната, ще бъде определена нова дата.

;

И днес продължи акцията на ГДБОП в офисите на автомобилната инспекция във Враца, видя наш екип. Зад заключените врати се оказа, че има чиновници от инспекцията, които обаче не се появиха пред камерите. Група цивилни мъже, вероятно служители на МВР, слязоха от необозначен автомобил пред сградата на ДАИ и влязоха във входа, като пътем забраниха да бъдат снимани. След кратък престой в офисите, групата излезе и замина в неизвестна посока. От полицията и от прокуратурата във Враца казаха, че нямат информация за провеждащата се акция.

Във Варна няма официална информация какво се случва в местната структура на автомобилната инспекция. Тъй като разследването се води от специализираната прокуратура, разследващите във Варна не разполагат с информация за действията, предприети по разследване на корупция в агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече харесват Борис Джонсън за премиер на Великобритания
Все повече харесват Борис Джонсън за премиер на Великобритания
Масово крадат агнета преди Великден
Масово крадат агнета преди Великден