НОВИНИ

Обстановката във Врачанска област след поледиците постепенно се нормализира

Обстановката във Врачанска област след поледиците постепенно се нормализира. 150 екипа на ЧЕЗ работиха денонощно до днес на обяд, за да присъединят отново към електропреносната мрежа останалите без ток близо 5000 домакинства. Отстраняването на нанесените от обледеняването щети продължава.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
18:23, 08.01.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Падналите електрически стълбове вече са обезопасени, възстановени са скъсаните обледени проводници с ниско напрежение. Във Враца снегопочистването беше денонощно и улиците и тротоарите вече са проходими. През целия ден с камиони се извозваха счупените клони и повалени от леда дървета.

Иван, шофьор: - Едва се справяме с работите и не е само тука, из града има на много места. Опадали клони, дървета, ходим и режем, гледаме всичко да е хубаво.
Калин Каменов, кмет на Враца: - Лично моята оценка е, че снегопочистващата фирма не се справи и затова занапред трябва да се мобилизират всички общински и държавни фирми да излязат и да се включат при такава ситуация, за да можем да се справим. Лично аз не съм доволен от опесъчаването на града при това обледяване и затова няма да бъде платено.

След тежката обстановка със заледените пътища в община Криводол днес решиха да затворят всички училища.

- Правилно е според мен, вчера беше много зле и затова е правилно.

Във Враца вчера беше неучебен ден, а днес децата отново бяха в клас, но с намалени часове. Не всички учители обаче одобриха тази мярка, за разлика от учениците.

- Дааа, таман почнем и свършим. - Предпочитате да са намалени?- Дааа!
Румен Петков, директор на ОУ „В.Левски": -Проблем е идването на децата до училище, а не престоят им тук. Така че часове би трябвало да се намаляват когато няма отопление или други проблеми препятстват нормалния им престой в училище.

Щетите от леденото бедствие във Врачанско тепърва ще се изчисляват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 години без Франсоа Митеран
20 години без Франсоа Митеран
Тежка катастрофа между две коли на Е 79
Тежка катастрофа между две коли на Е 79