НОВИНИ

Обвиниха Мелания Тръмп в плагиатство от Мишел Обама

Първата по-сериозна изява на съпругата на Доналд Тръмп - Мелания, беше помрачена от обвинения в плагиатство. Речта й, произнесена на Конгреса на Републиканската партия в Клкивлънд, се оказа много подобна на тази на настоящата първа дама на Съединените щати - Мишел Обама.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
22:46, 19.07.2016 (обновена)
Чете се за: 01:18 мин.
По света
обвиниха мелания тръмп плагиатство мишел обама

Нищо не предвещеваше бурята, която очакваше Мелания Тръмп след обещаващото й бляскаво начало. Както винаги красива, в елегантен бял костюм, топло посрещната от съпруга си, Мелания произнесе речта си с много чувство и видимо развълнувана. Думите й бяха посрещнати с голямо одобрение и бурни овации.

Само няколко часа по-късно обаче наблюдателни анализатори забелязаха, че речта й на места много напомня на думите на Мишел Обама, произнесени по време на Конвенцията на Демократическата партия през 2008 година.

Мелания Тръмп: Родителите ми ме научиха, че трябва да работиш усърдно за това, което искаш в живота. Че думата ти е обещание, правиш каквото кажеш и спазваш обещанията си. Че се отнасяш към хората с уважение. Показваш ценности и морал във всекидневния живот. Този урок се опитваме да предадем на сина ни.
Мишел Обама: Барак и аз сме отгледани с много от същите тези ценности: че работиш здраво за това, което искаш в живота си, че твоята дума е обещание и правиш това, което си казал, че ще бъде направено, че се отнасяш с хората с достойнство и уважение, дори да не ги познаваш, дори да не си съгласен с тях.
Мелания Тръмп: Трябва да научим на този урок следващите поколения. Защото искаме децата на тази нация да знаят, че единствената граница на постиженията е силата на мечтите и желанието да работиш за постигането им.
Мишел Обама: Барак и аз сме се заели да живеем, водени от тези ценности, и да ги предадем на следващото поколение. Защото искаме нашите деца, всички деца да знаят, че единствената граница на постиженията е постигането на мечтите си и желанието да работиш за тях.

Последва истинска вълна от коментари по темата. От щаба на Тръмп признаха, че това е първото слово на бившия модел и настоящ дизайнер на бижута и тя е използвала екип от експерти. По думите им в речта са включени лични убеждения на Мелания, както и "материали, които са я вдъхновявали". Самият Доналд Тръмп подкрепи съпругата си и заяви, че изявата й била невероятна.

От щаба на кандидата на демократите за държавен глава - Хилари Клинтън, не пропуснаха да отправят хаплив коментар за случилото се. Речта раздели американците, за едни постъпката е глупава и необяснима, други не й придадоха чак такова значение.

Вместо обединение, републиканците демоснтираха разединение, а последният опит на вътрешната опозиция да спре номинирането на Тръмп за кандидат се оказа неуспешен. Процедурата по неговия избор от делегатите започна, а конгресът продължава до четвъртък, когато кандидатурата му трябва да бъде обявена официално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо половината жертви на атентата в Ница са чужденци
Близо половината жертви на атентата в Ница са чужденци
Намерена е прощална бележка в жилището на нападателя от влака в Германия
Намерена е прощална бележка в жилището на нападателя от влака в Германия