НОВИНИ

Болниците ще описват всички приложени дейности по лечението на даден пациент

Болниците да се отчитат пред пациентите и касата с подробен фиш с цени за всички дейности приложени в лечението на даден болен. Подобно нововедение обмислят от Здравната каса в новия рамков договор за здравноосигуряване. Това ще бъде дискутирано с Лекарския съюз по време на преговорите за рамков договор, които започнаха днес. Лекарите за сега нямат драстични разминавания във финансовите параметри с касата. Те предлагат увеличение за извънболничната помощ с 8 милиона и 188 милиона за болниците, за които да има по-гъвкав вариант за определяне на месечните бюджети. От съсловната организация ще настояват преговорите да приключат преди 25 февруари, когато е Лекарския събор.

Мария Чернева
от Мария Чернева
12:23, 14.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
Още
д-р Глинка Комитов - управител на НЗОК - Ново е въвеждането на така един персонален аналитичен финансов документ който ще бъде издаван заедно, надявам се да го договорим така с епикризата епикризата на съответния пациент, който излиза от лечебното заведение за болнична медицинска помощ и в която да бъде посочена каква дейност му е извършена , което всъщност ще бъде контрол от страна на самия пациент прочитайки наистина дали това му е извършено или не

Венцислав Грозев - председател на БЛС - Финансовите параметри, които гору долу се очертаха като модел и като рамка за преговорите не са много по-различни от тези които БЛС качи като предложения и като рамков договор преди около 10-тина 12 дена на сайта си. Мисля че по начина по който вървят сега нещата мисля че е по-скоро да се осъществи акт на подписване на рамков договор.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече няма ледоход край Силистра
Вече няма ледоход край Силистра
Задържан е организаторът на новогодишния атентат в Истанбул
Задържан е организаторът на новогодишния атентат в Истанбул