НОВИНИ

Оградата на варненската Дупка с нова визия

Улични художници преобразиха част от оградата на така наречената Дупка в центъра на Варна. Инициативата е част от проекта "Улица Напред", включен в програмата на Европейска младежка столица. В изрисуването на оградата се включиха млади артисти от България, Германия, Сърбия, Румъния и Турция.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Данил Кираджиев
15:12, 09.08.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Оградата на варненската Дупка с нова визия

Доскоро тъжни, сиви, надраскани и облепени с различни афиши, днес преградните пана на известната варненска Дупка са с нова визия. Опитни ръце на млади художници са изрисували оградата с весели ярки образи и графити. Идеята за това е на Виктория Георгиева

Виктория Георгиева-художник
”Идеята е че всеки един от авторите вписва негов сюжет, негови авторски неща, които по принцип прави, които са доста разпознаваеми.В момента ето стоим пред една девойка с доста хипнотизиран поглед, хипнотизиран поглед към света, който постоянно виждаме”

Новата визия е част от арт проекта „Улица Напред“, който има за цел да подкрепи и вдъхнови талантливи младежи от сферата на уличното изкуство, да ги въвлече в активно участие за промяна на сивата градска среда чрез изграждане на усет за естетика. И това се забелязва от варненци.

”С тези пъстри цветове смятам че е добре, за лятото е много подходящо”

”Много по-хубаво е според мен. Аз още от малка много се вдъхновявам, винаги съм се чудела кой ги рисува тези работи. Винаги ми е било много приятно да ги виждам.”

"Това ми харесва.Това е добре. ”

Проектът е подкрепен от сдружение „Варна 2017 Европейска Младежка Столица“ по направление Мрежа от младежки зони и читалища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за пострадали българи при земетресението в Китай
Няма данни за пострадали българи при земетресението в Китай
Коледа по никое време в помощ на деца в риск
"Коледа по никое време" в помощ на деца в риск