НОВИНИ

Омбудсманът свика поредно обсъждане на новия закон за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова свиква ново обществено обсъждане на проектозакона за личната помощ. Заради поправките в него и досега продължава протеста на майки на деца с увреждания под мотото "Системата ни убива".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:08, 27.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На срещата са поканени социалният и финансовият министри Бисер Петков и Владислав Горанов, представители на неправителствения сектор, синдикатите и майките, организиращи протеста.

Конференцията беше съпътствана от протест на майки на деца с увреждания, които се събраха пред входа до НДК.

Валентина Милова, баба на дете с увреждане: Този протест е свързан със закона за личната помощ и ще продължи дотогава, докато стане ясно какво ще се случи със закона и дали ще бъде приет. А оттук нататък има толкова неща, за които трябва да се преборим и борбата ще бъде дълга.

Весела Одажиева, майка на дете с увреждане: Няма конкретни данни за хората с увреждане в България, за техните потребности и докато това не бъде направено, трудно биха могли да се изградят нормални политики.
;

Омбудсманът Мая Манолова планира да внесе своя законопроект в Народното събрание, така че при желание, народните представители могат да го припознаят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водна стихия нанесе големи щети на Халкидики
Водна стихия нанесе големи щети на Халкидики
НИМХ: Предстои допълнително усложнение на метеорологичната обстановка
НИМХ: Предстои допълнително усложнение на метеорологичната обстановка