НОВИНИ

Спецпрокуратурата разследва кмета на Червен бряг

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването срещу кмета на Червен бряг, съобщиха от КПКОНПИ. Срещу кмета е образувано досъдебно производство по сигнал на телевизионно предаване.

спецпрокуратурата разследва кмета червен бряг
bnt avatar logo
от БНТ
10:14, 20.03.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Агенцията за държавна и финансова инспекция е установила, че Данаил В. е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата „Топъл обяд". Тя е финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане" и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица.

През април 2017 г. община Червен бряг обявява обществена поръчка за приготвяне и доставяне на храна „топъл обяд" в Червен бряг и в Койнаре. Документи са подали три фирми. На базата на критерий „най-ниска цена" е отговаряла фирма от София. Вместо да сключи договор с нея, кметът е прекратил обществената поръчка.

Другите двама участници в процедурата са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.

Стойността на програмата е 229 хиляди лева. Към момента няма официална информация за арести, но хора от града разказаха, че седем души са били отведени с полицейски бус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия намалява квотите за прием на имигранти
Австралия намалява квотите за прием на имигранти
Пътуване с влака на разказите: Къде се раждат историите на Здравка Евтимова
Пътуване с влака на разказите: Къде се раждат историите на Здравка Евтимова