НОВИНИ

Оперната певица Мила Михова с нова книга

Нова книга и пробив на международната сцена са новините, които поднася на почитателите си младата оперна певица Мила Михова. „Не е за вярване" е заглавието, под което е събрала 19 свои забавни истории. Съвсем за вярване обаче е, че Мила е избрана в програмата за млади оперни певци на престижния Росини фестивал в Пезаро, където ще дебютира в операта „Пътуване до Реймс".

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева оператор: Недялко Данов
12:40, 25.03.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Това със сигурност е една добра година за Мила Михова - модерна оперна певица, която пише невероятни и малко пикантни истории. Всъщност именно те я правят популярна. Чакаме я да дойде на интервюто с книга, но не става така. Просто тиражът вече е изчерпан и даже Мила няма своя бройка.

Мила Михова: Не ми се иска да правя паралел между себе си и писателите, защото аз не съм писател. Това, което аз правя не само няма претенции за сериозна литература, то изобщо не е литература. Аз съм убедена, че на абсолютно всички им се случват всякакви смешни нелепи, абсурдни ситуации, но може би вглъбени в това, което им се случва в личен план не им обръщат внимание, но аз съм ей така, като отворен приемник за всякаква информация.

Всъщност писането се превръща в добър маркетинг на оперната певица Мила Михова. За нея знаят дори хора, които не подозират какво е опера. А всъщност Мила прави сериозен пробив като млад артист в Италия. Само преди две седмици е включена в тазгодишния курс на Академия Росиниана в Пезаро. Щастлива е безкрайно, защото това е мястото, където майка ѝ примата Дарина Такова е преживяла едни от най-големите си триумфи. На Мила е предречено, че някой ден също ще пее там.

Последната ми среща с Алберто Дзеда той ми каза, че, когато ме представят в Пезаро, ще бъде, за да запълня празнината, която Дарина е оставила там.

Молим я да ни разкаже една своя модерна приказка. Но тя отклонява желанието с думите, че много скоро ще ни я изпее. Вероятно ще е по нотите на Росини. Кой знае!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските военни поставиха района на Африн под пълен контрол
Турските военни поставиха района на Африн под "пълен" контрол
Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци
Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци