НОВИНИ

Опозицията в Албания реши да бойкотира парламентарните избори през юни

На среща на най-голямата опозиционна партия в Албания - Демократическата, с представители на другите опозиционни партии снощи бе взето окончателно решение опозицията да не участва в парламентарните избори, насрочени за 18 юни, предаде агенция МИА.

опозицията албания реши бойкотира парламентарните избори юни
bnt avatar logo
от БНТ
09:34, 11.04.2017
Чете се за: 00:32 мин.

Няма да участваме в изборите без да бъдат удовлетворени исканията ни за техническо правителство, което да организира свободни и честни избори, гласи съобщението от срещата.

Решено бе още опозицията да организира "масов общонационален протест" в Кавая с цел да се блокират частичните местни избори в града.

Протестът ще се състои на 7 май, когато трябва да се състоят изборите, след като кметът на Кавая бе обвинен в престъпление. Опозицията ще бойкотира тези избори.

Палатките, издигнати пред сградата на правителството в Тирана след големия протестен митинг на 18 февруари и където всеки ден има по най-малко хиляда демонстранти, ще останат там, бе решено на срещата.

Опозицията бойкотира и работата на парламента, с което е спряно приемането на важни закони от областта на правосъдието. Приемането на тези закони е условие за започване на преговорите за членство на Албания в ЕС.

Днес парламентът на Албания трябва да се събере на извънредно заседание, за да избере членовете на атестационните комисии, които да оценят около 800 съдии и прокурори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежкият център в Добрич организира конкурс за дигитални рисунки
Младежкият център в Добрич организира конкурс за дигитални рисунки
Защо са агресивни децата ни и как да преборим агресията?
Защо са агресивни децата ни и как да преборим агресията?