НОВИНИ

Орбан защити Полша от европейските критики

Унгарският премиер Виктор Орбан нарече плановете на Европейския съюз да даде оценка за някои полски закони " неоснователни мерки на прекалено самоуверените стари демокрации ".

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:41, 22.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
орбан защити полша европейските критики


Критикуваният неведнъж от Брюксел консерватор каза още , че " Брюксел се ядосва , ако има силни национални държави , които умеят да говорят ясно и направо, които казват , че някои неща трябва да бъдат решавани в Будапеща и Варшава , а не в Брюксел. Това автоматично задейства негативните рефлекси на Павлов у европейските бюрократи и те скачат срещу страната, дръзнала да говори на ясен език".

Във връзка със сексуалното насилие срещу жени в Кьолн, за което местната полиция не съобщи с дни Орбан каза :" Представете си какво би станало, ако унгарските медии не съобщават с дни за масови жестокости като тези в Кьолн".

Затовя мисля , че западняците нямат нито морални, нито фактически основания да ни държат сметка за демократичните критери, каза Орбан .

52 годишният Виктор Орбан беше избран за министър-председател на Унгария през 2010 година. Той беше премиер и в периода 1998- 2002 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрастват се протестите на фермерите в Гърция
Разрастват се протестите на фермерите в Гърция
Mаорски танц в Нова Зеландия разби мрежата
Mаорски танц в Нова Зеландия разби мрежата