НОВИНИ

Осигуряват места за къмпинги в горите

От това лято любителите на почивката сред природата имат възможност да разположат палатки и каравани в специално обособени места за къмпингуване в горски територии в областите София, Благоевград и Пазарджик. Te се намират в местностите "Ливада Бачия" в Рила, "Вищерица" в Западните Родопи и в държавните гори около язовир Душанци. За туристите са осигурени само минимални условия, но от Югозападното държавно предприятие казаха, че новите места за къмпингуване ще се поддържат чисти и отпадъците от там ще се извозват редовно.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
17:30, 05.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Новите райони за къмпингуване са обособени на места, които са предпочитани от туристите. Засега районите само са обозначени, поставени са кофи за отпадъци и са определени места за палене на огън, но скоро ще има беседки за барбекюта и химически тоалетни.

Инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие: "От една страна, да е приятно за почивка, от друга страна, да сме сигурни в по-голяма степен, че няма да има пожари, няма да има замърсяване."

Според инж. Дамянов обозначаването на местата, където да се разполагат палатки и каравани ще доведе до намаляване на горските пожари.

Инж. Дамян Дамянов – директор на Югозападно държавно предприятие: "След като ние знаем, че едно място е с особен статут и там ще има почиващи, ще има къмпингуващи, ще се палят огньове, грижата ще бъде по-голяма, от една страна, от друга страна, ние ще бъдем готови с по-бърза реакция."

Ако към новите места за къмпингуване в Югозападна България има интерес и се използват от много туристи, от следващата година ще бъдат обособени територии за палатки и каравани в още 10 горски стопанства в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остри реплики в БСП покрай номинациите за кандидат-президент
Остри реплики в БСП покрай номинациите за кандидат-президент
Плажът Болата е затрупан с боклуци
Плажът "Болата" е затрупан с боклуци