НОВИНИ

Основателите на кинофестивала в Кан бяха почетени на гала вечер

Педро Алмодовар и членовете на председателстваното от него жури, сред които холивудските знаменитости Джесика Частейн и Уил Смит, и актьорският състав на филма "Привиденията на Исмаел" на Арно Деплешен председателстваха гала вечер, посветена на основателите на кинофестивала в Кан, който тази година чества своята 70-годишнина, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:15, 18.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още
основателите кинофестивала кан бяха почетени гала вечер

"През този първи ден от честването на годишнината мислите ни са насочени към големите фигури, които изградиха кинофестивала в Кан - Жан Зе, който преди Втората световна война е инициатор за провеждане на фестивала, Робер Фавър Льо Бре, Пиер Вио и Жил Жакоб", заяви директорът на фестивала от 2014 г. Пиер Лескюр.

Сред около 600 гости на официалната гала вечер в дворец на "Кроазет" след прожекцията на филма "Привиденията на Исмаел" с Шарлот Генсбур и Марион Котияр бяха много знаменитости на седмото изкуство, включително режисьорите Жан-Жак Арно и Жан-Пол Рапно, актьорите Ейдриън Броуди, Роси де Палма, Виктория Абрил, Сандрин Киберлен, Ришар Бери, както и бившият френски министър на културата г-жа Фльор Пелрен.

"Всеки от вас, независимо дали става дума за актриса, актьор, режисьор или продуцент, е допринесъл за промяна на частица от живота ни чрез филмите, над които е работил. Сега искаме да ви благодарим. Вие ни накарахте да се смеем, да плачем", допълни Лескюр.

За доброто настроение на гостите се бе погрижил майстор-готвачът Кристиан Синикропи. Менюто включваше средиземноморска риба, говеждо, горски плодове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриентски балове: Най-новият хит сред прическите
Абитуриентски балове: Най-новият хит сред прическите
Министър Радев ще участва в заседание на Съвет Правосъдие и вътрешни работи
Министър Радев ще участва в заседание на Съвет "Правосъдие и вътрешни работи"