НОВИНИ

Остават в ареста братята, пребили до смърт младежа във Враца

Двамата братя, които вчера пребиха до смърт 18-годишен ученик във Враца, остават в ареста за 72 часа. Това решиха от Окръжната прокуратура в града. Днес в училището, където е учил Тодор Йорданов, беше обявен ден на траур.

остават ареста братята пребили смърт младежа враца
bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 13.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Втори ден психолози работят със съучениците на нелепо загиналото момче, за да им помогнат да преодолеят стреса от бруталната агресия.

Червени и бели карамфили се трупат на улицата, където стана жестокото убийство. Цветя има и на чина на Тодор в класната стая на 12 а клас. Група във Фейсбук, която иска доживотен затвор за убийците, организира довечера от 18 часа бдение пред Съдебната палата.

На свой ред учениците от училището на Тодор утре ще направят протестно шествие по улиците на Враца. От окръжния съд казаха, че разпитите на свидетелите на престъплението продължават. Все още няма и резултати от аутопсията на загиналия младеж, за да стане ясна причината за смъртта му.

Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР: Двамата граждани, съизвършители на престъплението пресичат на пешеходна пътека на улица "Иванка Ботева. Водачът на автомобила е 18-годишен гражданин, свири, бибипка им. Не зная още с какви знаци е извършил сигналната дейност. Става пререкание. Той слиза от автомобила, поне това което директорът на ОДМВР-Враца ми каза, е бил въоръжен с бокс да се саморазправя с тях. И за жалост всички сме свидетели какъв е бил резултатът това спречкване.

;

Като чисто хулиганска проява определиха вчерашното убийство във Враца заместник директорите на Националната полиция старши комисари Константин Димитров и Тодор Гребенаров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансов е основният мотив за убийството на Александър Антов
Финансов е основният мотив за убийството на Александър Антов
ЕК предприема 1-ва стъпка за лишаване Полша от право на глас
ЕК предприема 1-ва стъпка за лишаване Полша от право на глас