НОВИНИ

Задържаният за обир на банкомат в Сапарева баня остава в ареста

Районният съд в Дупница остави в ареста 34-годишния Господин Динев. Той е обвинен, че е помогнал на мъжете, взривили банкомат в Сапарева баня през нощта на 9 ноември. Динев е единственият задържан, останалите трима все още се издирват.

bnt avatar logo
от Николай Янев
12:05, 13.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Заседанието на съда се проведе при закрити врата. Постоянната мярка бе постановена от съдия Людмила Панайотова по искане на прокурор Анета Стоева. Според обвинението Динев е карал лек автомобил, с което е осигурявал безпрепятственото придвижване на джипа, в който са пътували другите трима. От защитата поискаха да не му бъде налагана най-тежката мярка с мотива, че той не е осъждан и досега срещу него няма повдигнати други заявителски материали.

Анета Стоева - прокурор в прокуратурата в Дупница: Мотиви ми бяха, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Освен това останалите участници се укриват. Предполага се, че и той ще се укрие ако бъде на свобода.

Тя каза още, че Динев не е давал никакви обяснение при повдигането на обвинението, но добави, че са събрани достатъчно доказателства за неговата съпричастност при извършените огледи.

Продължава издирването на останалите трима заподозрени. Според МВР те все още са на територията на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предполага се, че ученик е сложил камерата в училищната тоалетна в Стара Загора
Предполага се, че ученик е сложил камерата в училищната тоалетна в Стара Загора
Намаляват бездомните кучета в Русе
Намаляват бездомните кучета в Русе