НОВИНИ

Оставиха в ареста двамата задържани за разпространение на наркотици в "Плаза"

Апелативният специализиран съд остави в ареста двамата задържани за разпространение на наркотици в столичната дискотека "Плаза". Те са обвинени, че са пласирали кокаин в помещение с ограничен достъп. Според магистратите има достатъчно доказателства, които уличават двамата мъже и освен това има опасност да извършат друго престъпление. Днес в съда се явиха и служители на дискотеката.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:47, 19.04.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Още преди началото на съдебното заседание залата се напълни с приятели и колеги на двамата обвиняеми. Те обаче не пожелаха да отговорят дали в дискотеката се пласират наркотици и за какво точно се използва стъкления плот, до който са имали достъп само определени клиенти.

- "Щом сме тук значи нищо не е вярно. Може ли да се оттеглите."

Според прокуратурата свидетели са разказали как Марио Маринов е продавал кокаин в дискотеката, а Игнат Ханджиев е разрешавал достъпа до помещението със стъкления плот - една доза струвала 60 лв. В хода на разследването по плота са били намерени следи от наркотика. Свидетели на защитата пък твърдели, че Маринов и Ханджиев не се познавали лично.

Галя Гълъбова, адвокат на Игнат Ханджиев: Тази акция не беше нито с цел да се опази обществения интерес, нито с цел да се опази здравето на студентите, които ходят там, нито на моето и вашето дете здравето. Това е удар с цел да се облагодетелства някоя друга дискотека.

Марио Маринов поиска да излезе на свобода заради здравословни проблеми. Адвокатите на Ханджиев поискаха той да бъде освободен, защото в деня на акцията е починал баща му и няма кой да го погребе. Съдът обаче реши да ги остави в ареста с мотива, че има достатъчно събрани доказателства срещу тях и има опасност да извършат друго престъпление. При спецакцията в "Плаза" бяха задържани 7 души, но петима от тях бяха освободени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другите новини
Другите новини
НАП проверява 5500 луксозни автомобила за данък уикенд
НАП проверява 5500 луксозни автомобила за "данък уикенд"