НОВИНИ

БСП настоява за оставката на вътрешния министър

БСП настоява премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев, преди това да се случи под обществен натиск. От левицата определиха като полицейщина проверките на Пътна полиция за неплатени глоби не само на шофьорите на автомобилите, но и на пътниците.

бсп настоява оставката вътрешния министър
bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 12.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Според БСП, представите на министъра за ред и законност не кореспондират с конкретни законови правомощия.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че е изненадан от искането за оставката му сега и обясни, че тепърва ще се запознава с мотивите. По думите му, промените са внесени отдавна и всички партии са били запознати с тях.

Красимир Янков, БСП: След напълно неадекватното отношение на министър Радев към проблемите на служителите в системата на МВР, въведените проверки от Пътна полиция и позицията му относно подслушванията, както и от други негови действия и управленски решения, става видима пълната му непригодност. Призовавам министър-председателя да изиска оставката на министър Валентин Радев, преди това да се случи под обществен натиск и в резултат на основателни искания на служители на МВР.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Как са се сетили от БСП точно сега да искат оставката на вътрешния министър, затова, че ще бъдат проверявани и тези, които ще бъдат вътре в автомобила, нямам представа. Ще го проверя точно какво са имали в предвид и доколкото прочетох понеже ми дадоха телефон, не става въпрос за БСП, а става въпрос за едно лице, което днес ще имам възможност, оттук отивам в министерството, оттам на блиц контрол, заповядайте и вие. Ще може да ми зададат всякакви въпроси, включително и той, ще мога да го обясня добре и на този господин и на другите от комисията по вътрешна сигурност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще  стопанисва общинските гори във Варненско
Държавата ще стопанисва общинските гори във Варненско
Повдигнаха обвинение на депутата от БСП Манол Генов
Повдигнаха обвинение на депутата от БСП Манол Генов