НОВИНИ

От Камарата на строителите заплашиха с протест

Камарата на строителите ще организира протест, ако до 18 ноември депутатите от БСП - Елена Йончева, Георги Михайлов, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов, не подадат оставка. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ изпълнителния директор на Камарата на строителите инж. Мирослав Мазнев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:29, 12.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според Камарата искането на депутатите от БСП за независима експертиза на качеството на строителството на магистралите уронва престижа на бранша. В отговор от БСП излязоха с контрадекларация, че всички техни депутати ще се подпишат под искането до АПИ.

инж. Мирослав Мазнев. изп. директор на Камара на строителите в България: В това искане ние виждаме поредните популистки политически движения, които изпълнява един политик. Тези обекти, върху които се настоява да се извършва този контрол, са финансирани по европейски програми. При тях контролът освен български има и европейски институции, които са работили, са контролирали и одитирали. Възможно е и да има някакви пропуски, но като цяло, безспорно в дадени участъци е възможно да е допуснато, винаги знаете, че при ремонт, при строителство, не всеки един елемент може да бъде прецизиран безкрайно добре, но като цяло тези обекти са завършени в необходимото качество и те отговарят на законовите изисквания.

Той не разбира защо се иска проверките да бъдат извършени от европейските лаборатории и институции и защо тези проби не започнат да се извършват първоначално с българските строители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опит за рекорд в Аржентина за най-много направени пици за 12 часа
Опит за рекорд в Аржентина за най-много направени пици за 12 часа
Гугъл с нови политики за случаите на сексуални посегателства
Гугъл с нови политики за случаите на сексуални посегателства